top of page

Skatt i Norge/skattekort

Det er påkrevd med norsk skattekort skal du jobbe for norsk arbeidsgiver. Du betaler da din skatt i Norge for det du tjener her. 

 

Skal du søke om skattekort for første gang må du personlig besøke et ID-skattekontor for å legitimere deg og få utstedt et D-nummer. Trykk her for en liste over ID-Skattekontor.

Du kan legitimere deg med pass eller nasjonalt ID kort. Du må også vise frem en kopi av arbeidskontrakt og en kopi av din oppdragsbekreftelse. 

 

Du må registrere deg på nytt hvert 3 år hos et ID-skattekontor. Har du registrert deg en av de siste 3 årene trenger du kun å bestille nytt skattekort hvert år. 

 

Slik bestiller du skattekort:

 

1.    Ved hjelp av skjemaet du finner på denne linken. Etter at du har fylt ut skjemaet sender du det pr post til det skattekontor du registrerte deg på i Norge. Du må huske på å legge ved kopi av ditt pass sammen med søknaden. 

 

2.    Du kan søke elektronisk ved å klikke på denne linken. Dette forutsetter at du allerede har d-nummer og tilgang til Altinn. Har du ikke d-nummer og tilgang til Altinn må du søke pr papir.

 

Din bemanningskonsulent hjelper deg gjerne med din søknad om skattekort. Hvis du under ditt oppdrag må reise for å komme til et ID-skattekontor dekker Nordic Nurse kostnaden ved dette.

bottom of page